Pagina's

zaterdag 11 januari 2014

Wereldkeuken: Italiaanse bloemkoolrisotto met kastanjechampignons


Vroeger at ik heel vaak risotto, lekker met veel Parmezaanse kaas en het liefst twee porties. Arboriorijst, de rijst waar risotto van wordt gemaakt, zorgt voor pieken in bloedsuikerspiegel, waardoor risotto niet de meest gezonde maaltijd is.
Daarom heb ik mijn favoriete risottorecept in een nieuw, gezond jasje gestoken. Ik mis de risottorijst niet eens meer!

NODIG (2 personen):
- 1 middelgrote bloemkool
- bakje kastanjechampignons, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 el witte wijnazijn
- 200 ml groenten- of kruidenbouillon
- 1 el kokosolie
- 10 gram Parmezaanse kaas
- gedroogde kruiden (tijm, oregano, Italiaanse of Provencaalse)

HOE:
Rasp de bloemkool met een grove rasp. Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de champignons toe en bak kort mee. Voeg de geraspte bloemkool toe samen met de bouillon en de witte wijnazijn. Laat de bouillon inkoken, schep de bloemkoolrijst regelmatig om. Voeg tot slot de Parmezaanse kaas door de 'risotto' en breng op smaak met gedroogde kruiden naar keuze en wat peper (geen zout, want dat zit al in de bouillon). 

Tip: om het gerecht veganistisch te maken kun je in plaats van Parmezaanse kaas edelgist gebruiken. Edelgist heeft een kaassmaak en is te koop bij de biologische (natuur) winkel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten