Pagina's

maandag 20 januari 2014

Super gezonde Nutella / chocolade hazelnootpasta

Chocolade hazelnootpasta, wie heeft het vroeger niet gegeten. Ik smeerde het vroeger regelmatig op mijn brood. De chocoladehazelnootpasta uit de supermarkt is een echte suikerbom, het bevat maarliefst 45 gram suiker per 100 gram (dat zijn 9 suikerklontjes!). Gelukkig kun je ook een gezonde variant maken van chocolade hazelnootpasta. Een super gezonde variant zelfs, want ik maak deze pasta met rauwe cacao, wat zeer rijk is aan antioxidanten!

NODIG:
- 150 gram rauwe hazelnoten
- 25 gram rauwe cacao
- 1 el kokosolie
- 10 druppels stevia (of meer, als je van heel zoet houdt)

HOE:
Verhit de kokosolie in een pan en bak de hazelnoten hierin. Schep regelmatig om, ze zijn voldoende gebakken als de meeste vliesjes gebroken zijn. Leg de hazelnoten op een schone theedoek of een stuk keukenpapier en 'wrijf' de vliesjes eraf. Het is niet erg als je niet alle vliesjes eraf krijgt. Doe de hazelnoten samen met de rauwe cacao in een keukenmachine en zet 'm aan. Eerst zal het mengsel een meelachtige textuur krijgen, vervolgens papachtig en uiteindelijk, na zo'n 10 minuten, zal het op een pasta gaan lijken. Voeg de stevia toe als het een papachtige textuur heeft. Proef even of je de pasta zo zoet genoeg vindt, voeg eventueel nog wat druppels toe. Steviadruppels zijn ontzettend zoet, 2 druppels staan gelijk aan één suikerklontje. Voeg dus druppeltje voor druppeltje toe. Doe de pasta in een glazen potje en zet in je voorraadkast.

3 opmerkingen:

  1. Moet je perse een keukenmachine hebben, of kan het ook in een blender of dergelijke?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een keukenmachine werkt wel het beste inderdaad. Met een blender zou kunnen, maar dat hangt af van welke blender je hebt. Ik zou even kijken in de handleiding van de blender, daar staat meestal in waarvoor hij geschikt is! Maar de meeste blenders zijn vaak niet krachtig genoeg... Ik zou echt een krachtige keukenmachine kopen, volgens mij minimaal 400 Watt, is zeker weten een goede investering.

      Verwijderen