Pagina's

vrijdag 10 januari 2014

Groene smoothie 'soep'

De naam zegt het al, dit is een recept voor groene smoothie in soepvorm. Ofja, recept, het is meer een tip. Het recept voor de 'perfecte groene smoothie' vind je bij RECEPTEN, hier vind je de uitleg over hoe je een groene smoothie soep maakt.
Het is eigenlijk heel simpel. Gebruik het recept van de 'perfecte groene smoothie', maar gebruik minder water/vocht en gebruik extra veel basisfruit (ongeveer 2 porties), zoals banaan, mango en zoete appel. Schenk de smoothie in een schaaltje of diep bord en strooi je favoriete toppings erover. Ik top het meestal met mijn huisgemaakte granola en wat gedroogd superfruit, zoals gojibessen, moerbeibessen en incabessen. Maar je kunt het toppen met wat je wilt, zoals geraspte kokos, chiazaad, hennepzaad, rauwe cacao(nibs), etc. Omdat het dikker en meer is dan een standaard groene smoothie, krijg je extra veel vitaminen binnen!

Tip: gebruik een keukenmachine of staafmixer in plaats van een blender. De blender heeft vaak (te) veel water nodig, voordat hij kan mixen, hierdoor word je 'soep' te dun.

Tip 2: begin met een klein beetje water en voeg beetje bij beetje water toe. Een dunne 'soep' is niet lekker. Mocht je toch onverhoopt te veel water hebben toegevoegd, drink het dan gewoon als een standaard groene smoothie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten