Pagina's

woensdag 8 januari 2014

Vanille-chia-havermout met banaan, pompoen en amandelpasta

Deze havermout behoort tot een van mijn favorieten. De amandelpasta geeft een extra, lekkere smaak naast de zoete smaak van de banaan en de pompoen. Als je geen amandelpasta hebt, kun je ook zelf rauwe amandelen roosteren in wat kokosolie en die gebruiken. Even lekker en het geeft een extra 'bite' aan je havermout.

NODIG:
- 35 gram havermout
- 5 gram/1 el chiazaad
- 250 ml amandelmelk
- halve banaan, in plakjes
- 50 gram pompoen, in stukjes
- 1 tl vanille extract
- kaneel (naar smaak)
- snuf Himalayazout
- 1 el amandelpasta

HOE:
Kook de stukjes pompoen kort in een bodempje water (niet te veel, want dan kook je de vitaminen eruit) tot ze zacht zijn. Meng de havermout, chiazaad, vanille extract en het zout en voeg de amandelmelk toe. Warm het havermoutmengsel op in een pannetje en schep in een schaaltje. Top het allereerst met de kaneel, de banaan en de pompoen en maak het af met de amandelpasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten