In dit gerecht gebruik ik olijfolie in plaats van kokosolie. Olijfolie geeft een extra lekkere smaak aan de chips en oxideert niet, omdat ik de chips bak op 120 C (oxideert vanaf ongeveer 140 C). Lekker olijfolie gebruiken dus!
NODIG:
- flinke struik boerenkool (niet voorgesneden), gewassen & gedroogd
- 2-3 el olijfolie
- snuf (Himalaya)zout
- kruiden/specerijen naar smaak (bijv. knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, basilicum, etc.)
- 2-3 el olijfolie
- snuf (Himalaya)zout
- kruiden/specerijen naar smaak (bijv. knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, basilicum, etc.)
HOE:
Verwarm de oven voor op 120 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheur de boerenkoolbladeren van de stengel en leg op het bakpapier. De stengels gebruik je niet, deze kun je eventueel de volgende dag door je groene smoothie gooien.
Besprenkel de bladeren met de olijfolie en bestrooi met zout, kruiden en/of specerijen naar keuze. Ik vind persoonlijk knoflookpoeder en uienpoeder erg lekker. Bak de boerenkoolbladeren een half uur in de oven, draai halverwege om. Leg op een bord en snacken maar!
Besprenkel de bladeren met de olijfolie en bestrooi met zout, kruiden en/of specerijen naar keuze. Ik vind persoonlijk knoflookpoeder en uienpoeder erg lekker. Bak de boerenkoolbladeren een half uur in de oven, draai halverwege om. Leg op een bord en snacken maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten